Wat te doen in Parijs?
Wat te doen in Parijs? Mijn favoriete dingen!
Begin deze week bracht ik samen met een vriendin een drietal dagen door in Parijs, om te genieten van het onverwachte zonnetje, enkele lekkernijen en het prachtige kader natuurlijk. Meegenieten van mijn vakantiekiekjes en mijn tips ontdekken voor een bezoekje aan Parijs? Lees dan snel verder!

Wandel langs de Seine

Is er iets heerlijkers dan tijdens je citytrip Parijs langs de Seine te kuieren? Onderweg spot je de mooiste vergezichten en interessante bezienswaardigheden. Boekenliefhebbers (zoals mezelf 😉) kunnen een route aan de rechteroever van de Pont Marie tot aan de Quai du Louvre, of aan de linkeroever van de Quai de la Tournelle tot aan de Quai Malaquais uitstippelen. Daar vind je namelijk de typisch groene boekenstalletjes of Bouquinistes waar ze talloze boeken, prenten, tijdschriften en souvenirs verkopen.

Stop voor een donut in het schattigste interieur in Parijs

Donut worry, be happy! 🍩 Bij Queen Donuts in Rue de Longchamp 83 in Parijs proef je de allerlekkerste donuts. En extraleuk: in het kleine winkeltje kan je ze ter plekke opeten in het extreem schattige interieur. Geen tafeltje meer vrij? Je kan ook kiezen voor take-away en ze opeten op een plekje nabij de Eifeltoren, die is namelijk niet zo veraf.

Laat je verbluffen door de architectuur van weleer

Het fijne aan Parijs is dat welke straat je ook inslaat… Je komt min of meer altijd wel op een bijzondere plek terecht waar je de architectuur van weleer kan bewonderen aan de hand van de typische appartementsgebouwen of Parijse huizen. Enkele populaire (en fotogenieke) straten in Parijs zijn:

 📍 Avenue de Camoëns

 📍 Avenue Victor-Hugo

 📍 Rue Crémieux

 📍 Rue de l’Universite

 📍 Trocadéro

Ga een pizza eten op een steenworp afstand van de Eiffeltoren

Ben je nog op zoek naar een goede pizzeria zonder in een tourist trap te trappen? Dan moet je bij Mokus L’Ecureuil zijn. Punten voor een hip interieur en lekker Italiaans eten. Bovendien kan je na je diner gezellig naar Trocadéro wandelen (ligt er slechts enkele minuutjes vandaan) om bij het vallen van de avond de verlichte Eiffeltoren te bewonderen. Aanrader!

Haal je take-away koffie bij Saint-Laurent

Dacht je dat je enkel bij Saint Laurent terechtkon voor designerkledij? Think again! Dit Franse modehuis opende naast zijn filiaal in Parijs een kleine koffiebar waar je take-away koffie kan scoren. Een tikkeltje prijzig misschien, maar je krijgt je koffie dan ook in een bekertje van Saint-Laurent. En… des Jardins des Tuileries zijn slechts enkele minuutjes wandelen. De ideale plek om nippend van je koffie van de prachtige tuinen in Parijs te genieten.

Ga lunchen bij Ralph’s

Wist je dat de winkel van Ralph Lauren een ietwat verborgen, sprookjesachtige tuin heeft waar je kan lunchen? Lekker om te eten, maar vooral om van het leuke kader te genieten.

Waan je Amelie Poulain in de buurt van Montmartre

Een van mijn favoriete films moet zonder twijfel Amélie Poulain zijn! En in de buurt van de kunstenaarswijk Montmartre waan je jezelf plots op de set. Kuier zeker ook even door de beroemde straat Rue de l’Abreuvoir, daar vind je La Maison Rose, het bekende roze restaurantje!

Natuurlijk is er nog veel – heel veel – meer te doen in Parijs, maar dit waren enkele van de geweldig leuke dingen die zelf gedaan heb ❤️  Wat zijn jullie favoriete activiteiten in de Franse hoofdstad?