Waarom jouw verhaal er maar niet komt
Je droomt al eeuwen - oké jaren 😄 - van jouw eigen boek. Alleen heb je nog steeds niet op papier staan. Hieronder deel ik enkele van de meest voorkomende redenen waarom een verhaal er maar niet komt én hoe je dat oplost natuurlijk!

Je hebt geen tijd

De meest gehoorde reden is zonder twijfel ‘ik heb geen tijd’. En let’s face it, we hebben nu allemaal drukke levens. Je schuift je plannen om te schrijven dan ook noodgedwongen op de lange baan. Alleen… die tijd die je nodig hebt om te schrijven komt er nooit. Er is altijd wel iets te doen. Het belangrijkste is dan ook om tijd om te schrijven te creëren. Dus neem je agenda erbij en plan op vaste tijdstippen schrijftijd in. Dit hoeft helemaal geen hap uit je planning te nemen. Probeer bijvoorbeeld eens om elke dag 15 minuten te schrijven. Je zal zien dat zelf kleine beetjes helpen om schrijfmeters te maken. Enerzijds creëer je voor jezelf een kleine schrijfroutine, anderzijds zie je dat je verhaal elke dag enkele woorden meer begint te tellen. En dat werkt motiverend!

Extra tip: je hoeft ook niet meteen een volledig boek te schrijven! Neem jezelf bijvoorbeeld voor om een kortverhaal van 3.000 woorden te schrijven. Een afgewerkt verhaal in handen hebben, voelt goed en motiveert jou om te blijven schrijven. Je kon al één keer een verhaal afwerken, dan kan je het zeker nog een keer 🤩

Je hebt geen inspiratie

Net zoals wachten tot je ’tijd’ hebt om je verhaal te schrijven, is wachten tot je ‘inspiratie’ hebt een echte dooddoener voor je verhaal. Inspiratie ontstaat namelijk het vaakst tijdens het schrijven. Heb je écht geen idee waarover je iets kan schrijven? Bezoek dan eens een gratis website zoals Writing Prompt Generator. Hier kan je een genre aanklikken en verschillende ideeën bekijken die je tijdens het schrijven helemaal kan uitwerken. Perfect voor wie nog wat schrijfinspiratie kan gebruiken! Nu heb je officieel geen excuus meer om niet te beginnen schrijven 😉

Je weet niet hoe je moet beginnen

Misschien heb je wel inspiratie en tijd, maar heb je geen idee hoe je in hemelsnaam aan je verhaal of boek moet beginnen. Dan kan een schrijfcursus of een schrijfcoach uitkomst bieden. Bij een schrijfcursus leer je de basisknepen van het vak, terwijl een schrijfcoach je doorheen jouw hele verhaal kan begeleiden en waar nodig motiveren of bijsturen.

Zo ben jij zeker dat jouw verhaal er nu ook echt komt! 🥳