sociale media kalender voor november
Sociale media kalender voor november: content inspiratie voor ondernemers 📅🍂

Als ondernemer wil je vast ook in november de sociale media van je bedrijf onderhouden.

Zit je deze maand echter even zonder content inspiratie?

Geen nood!

Hieronder deel ik een sociale media kalender voor november en enkele leuke ideeën voor Facebook of Instagram posts om deze herfst met je klanten te delen ✨

Waarom als ondernemer inzetten op sociale media?

Als ondernemer zijn er tal van voordelen om actief te zijn op sociale media zoals Facebook of Instagram:

 • Je kan je doelgroep (en dus nieuwe klanten) bereiken
 • Je kan je merkbekendheid vergroten
 • Je kan klanten meer betrokken maken bij je bedrijf

Kortom, het is een interessante manier om nieuwe klanten te vinden, je oude klanten te inspireren en op de hoogte te houden van nieuwe acties of producten binnen je bedrijf én zo dus meer te verkopen. Op een heel laagdrempelige manier. Zonder dat je met grote advertenties of marketingbudgetten hoeft te gooien.

Waarom een sociale media kalender gebruiken?

Wanneer je als ondernemer actief bent op sociale media is het fijn om consequent iets te posten. Bij voorkeur boeiende content die je (oude en nieuwe) klanten leuk vinden om te lezen.

Alleen… 😅

Soms heb je als ondernemer echt geen zin of tijd om daarmee bezig te zijn.

Dan is een sociale media kalender voor november een handige leidraad, boordevol contentideeën.

Snel even kijken wat je deze maand kan posten… en klaar! 📅👍

Sociale media kalender voor november

1 en 11 november 🕊️

Deze feestdagen zijn interessant om te delen wanneer je verlof neemt, zodat je klanten hier tijdig van op de hoogte zijn. Of je kan op deze dagen iets delen rond vrede of rust vinden.

23 november: Thanksgiving 🦃

Thanksgiving is het ideale moment om een sociale media post te delen rond dankbaarheid of genieten van de kleine momentjes. Je kan op deze dag bijvoorbeeld iets delen over waarvoor je als ondernemer dankbaar bent binnen je business.

24 november: Black Friday 🛍️

Hét moment om je korting of actie in de kijker te zetten: Black Friday! Zelfs als je eigenlijk een tegenstander van deze dag bent, kan je nog altijd iets delen, zoals waarom jouw bedrijf net niet aan deze dag meedoet.

26 november: Small Business Saturday 💝

Dit is een leuke dag om iets te delen over je eigen business. Denk bijvoorbeeld aan een leuke post over de reden waarom jij met jouw business bent begonnen, of je kan klanten eens een kijkje achter de schermen te bieden. Deel bijvoorbeeld eens je favoriete product uit je eigen webshop. Of een foto van je werkplek.

27 november: Cyber Monday 💻

Cyber Monday is dan weer de digitale tegenhanger van Black Friday. Zeker wanneer je als ondernemer online iets verkoopt, kan je deze dag aangrijpen om een leuke actie of korting met je klanten te delen. Of om een bepaald product in de kijker te zetten.

Algemene sociale media ideeën voor november

Daarnaast is november ook een herfstmaand. Iets waarop je als ondernemer kan inspelen met leuke sociale media posts.

Tip 1: De overgang naar de herfst 🍁

 • Deel een inspirerende herfstquote
 • Zet enkele herfstproducten in de kijker

Tip 2: Deel je kennis 💡

De herfst is het ideale moment om seizoensgebonden inspiratie of nieuwe inzichten met je klanten te delen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Herfstoutfits: Als je actief bent in de mode-industrie, kan je tips delen over de nieuwste herfsttrends, stijladvies geven of leuke outfitcombinaties tonen.
 • Herfstrecepten en kooktips: Als ondernemer in de voedings- en horecabranche, kan je lekkere herfstrecepten, kooktips en ideeën voor seizoensgebonden ingrediënten delen.
 • Woninginrichting en decoratie: Geef tips over hoe klanten hun huis kunnen decoreren voor de herfst. Denk aan kleurschema’s, decoratieve items en knusse interieurideeën.
 • Gezondheid en welzijn: Deel gezondheidstips specifiek gericht op de herfst, zoals hoe je je immuunsysteem kan versterken tijdens dit koude seizoen.
 • Bedrijfsadvies voor het laatste kwartaal: Als zakelijk consultant of coach, kan je strategieën en tips delen voor ondernemers om hun bedrijf te laten groeien in het laatste kwartaal van het jaar.
 • Herfstvakantie en reistips: Als je in de reisbranche werkt, kan je bestemmingen delen die ideaal zijn om de regen in eigen land te ontvluchten.

Tip 3: Denk al even aan de feestdagen 🎅

In november komen feestdagen zoals Sinterklaas, Kerstmis en oudejaarsavond steeds dichterbij. Tijd om je klanten er alvast warm voor te maken!

 • Deel feestelijke content om in kerstsfeer te komen: Denk aan een kerstboom, lampjes of kerstversiering in je eigen werkplek.
 • Deel tips voor de feestdagen: Afhankelijk van de sector waarin je werkt kan je tips delen rond leuke cadeaus, feestelijke gerechten of mooie outfits,…
 • Last-minute cadeau-ideeën: Help je klanten door last-minute cadeautips te delen voor stressvrije feestdagen. Of zet jouw eigen cadeaubon in de kijker!

Met deze sociale media kalender voor november, bespaar je vast weer wat tijd in het bedenken van leuke sociale media posts. Door je content af te stemmen op de trends en seizoenen, kan je bovendien een sterke connectie opbouwen met je klanten en tegelijkertijd je bedrijf laten groeien.

Veel succes! 🚀

—————————————————-

PS Wist je dat je het schrijven van sociale media teksten voor Facebook of Instagram ook kan uitbesteden aan een freelance copywriter?

Stuur gerust een mailtje voor meer info naar: info@joliendepauw.be 💌