Pompoensoep en vallende bladeren

ROMANTISCH KORTVERHAAL

Pompoensoep & vallende bladeren

Jennie heeft een hekel aan Halloween. Maar nog, ze hààt Halloween! Van de pumpkin spice lattes tot de vrolijke griezelversieringen, ze kan niet wachten tot deze vreselijke periode eindelijk voorbij is. Al heeft al die weerzin misschien ook een heel klein beetje te maken met wat haar ex haar vorige Halloween geflikt heeft. Gelukkig verkeert ze dit jaar in het gezelschap van ’s werelds schattigste viervoeter. En werpt ze zich, onbedoeld weliswaar, meer dan eens in de armen van een wel heel knappe man…

Zou deze Halloween toch anders kunnen worden?

Sneak peak

Ze was dol op Halloween! Met een brede glimlach liep Jennie door de snoeprayon in de winkel. Ze had een mandje moeten nemen, besefte ze, terwijl ze met haar ene vrije hand nog een extra zak marshmallows uit de rekken nam. Haar voornemen om snel even in de supermarkt te stoppen voor een zakje snoep of twee liep langzaam maar zeker bijna letterlijk uit de hand. Een zakje Haribo glipte bijna tussen haar vingers door. Ondertussen weerklonk uit geluidsboxen van de supermarkt het deuntje van Ghostbusters. Onwillekeurig neuriede ze mee. Jennie kon niet wachten tot vanavond. Haar handen jeukten om de leuke decoratiestukken in de vorm van pompoenen uit te stallen. En wat was er nu leuker dan de schattige kinderen in hun verkleedpakjes die kwamen aanbellen en ‘Trick of Treat!’ riepen te overladen met snoep? Hoewel er dit jaar misschien nog nét iets leukers op de planning stond… Het was vandaag namelijk ook exact vijf jaar geleden dat ze Simon had leren kennen op een Halloweenfeestje. Daardoor had de griezelige feestdag voor haar ook een ongeëvenaard romantisch tintje gekregen. Bovendien deed Simon de afgelopen weken ontzettend geheimzinnig waardoor ze stiekem op een aanzoek hoopte vanavond. Haar gedachten dwaalden af naar de bruidsjurken die ze al had opgeslagen op Pinterest.

Het was een bericht van Karen. Of Noor straks even de lay-out van de nieuwe catalogus kon aanpassen. Ze kreunde. Het was zaterdag. Begreep Karen nu nog altijd het concept weekend niet? Dat was natuurlijk niet wat ze antwoordde, in plaats daarvan typte ze tussen de regendruppels door: Natuurlijk! Terwijl ze haar telefoon terug in haar handtas liet vallen, wreef ze haar kletsnatte haren uit haar gezicht. Ze draaide zich naar de knaloranje geverfde deur van het reisbureau. Er zat geen klant, perfect.

‘Noor?’ klonk het verbaasd achter haar.

O nee. Ze herkende die stem uit duizenden. Als bevroren bleef ze staan.

‘Eh, Noor?’ klonk het nogmaals, nu aarzelend.

Ze had geen keuze, ze moest zich wel omdraaien. Jasper zag er nog net zo goed uit als altijd. Hij had een donkerblauw hemd aan dat perfect bij de ijsblauwe kleur van zijn ogen paste. Zijn haren lagen perfect in model dankzij de gigantische paraplu waaronder hij schuilging. Aan zijn arm hing een mooie vrouw met glanzende gouden lokken. Het was alsof ze recht uit een shampooreclame was komen lopen. Ze wierp Noor een voorzichtige glimlach toe. Noor deed een krampachtige poging om hun een glimlach terug te schenken, alleen leken haar mondspieren halsstarrig tegen te werken. Jaspers blik ging van Noor, die vurig wenste dat ze ook een paraplu meegenomen had zodat ze er nu niet als een verzopen kat bij liep, naar het reisbureau naast haar, en hij trok een pijnlijk gezicht. ‘Ah,’ zei hij en hij knikte begrijpend.

Noor keek hem boos aan. ‘Wat?’ Het klonk nijdiger dan ze het bedoeld had, maar ze kon het niet laten. Het was gewoon niet eerlijk dat hij een romantische regenwandeling met zijn nieuwe vlam aan het maken was terwijl zij haar leven terug bij elkaar moest rapen.

Jasper slikte. ‘Nou, onze huwelijksreis zal nu wel geannuleerd moeten worden, hè.’

Noor beet op haar lip om niet sarcastisch ‘Denk je?!’ te zeggen; ze kon het op het laatste nippertje tegenhouden.

De blonde jongedame kneep in Jaspers arm. ‘Misschien kunnen wij in de plaats gaan?’ stelde ze voor.

Jasper knipperde met zijn ogen. Noor keek haar alleen maar met open mond aan.

‘Ik bedoel,’ vulde ze snel aan, ‘dan hoeft je ex de reis niet te annuleren en zijn jullie je geld niet kwijt. Wij kunnen gewoon in de plaats gaan, niet? Jij had toch al verlof aangevraagd.’

Noor wist niet wat ze hoorde. Ze besefte dat haar mond nog steeds open was en klapte hem terug dicht. Op Jaspers gezicht verscheen een verrukte uitdrukking. Dit kon ze echt niet hebben. Dat hij haar liet zitten vlak voor hun huwelijk was één ding. Dat hij ook nog eens met zijn nieuwe vlam op hun huwelijksreis ging, ging alle grenzen over.

‘Ik… nee, dat gaat niet,’ wierp Noor ertussen voor Jasper kon reageren.

Het kersverse koppel keek haar verbaasd aan.

‘Waarom niet?’ vroeg Jasper. ‘Als we nu allemaal samen naar binnen gaan en…‘

‘Ik was niet van plan om die reis te annuleren,’ onderbrak Noor hem bruusk. ‘Ik kwam eigenlijk enkel langs om te laten weten dat jij niet mee zal gaan. Je weet wel, om een eenpersoonskamer te regelen en zo.’

‘Ga je alleen?’ vroeg de vrouw verbaasd.

Een review achterlaten? Superleuk!

Laat me gerust weten wat je ervan vond via info@joliendepauw.be of tag me op Facebook of Instagram.