Flirt in Florence | Jolien de Pauw

romantisch

Flirt in Florence

Flirt in Florence gaat over Noor, die vlak nadat haar huwelijk niet is doorgegaan besluit alsnog op huwelijksreis te gaan. Ze neemt haar laptop mee om haar veeleisende baas – een échte Karen – tevreden te houden tijdens haar vakantie. Maar daar is Noors zus Mila het niet mee eens. Die duikt plots ook op in Florence en doet er alles aan om Noor van haar werk af te houden. Pas als ze echter Isaac ontmoet, verandert er iets.
Waarvoor leef je nu écht?
De novelle Flirt in Florence is het eerste deel in het tweeluik La (niet zo) dolce vita. Stiekem toch wel veel dolce vita, dus!

Sneak peak

Kon het nog erger? Noor ritste haar veel te dunne zomerjas tot helemaal bovenaan dicht, maar het mocht niet baten. De regen sijpelde er ongenadig door. Haar kastanjebruine haren vlogen door de stevige windvlagen voor haar ogen terwijl een deel van haar pony kletsnat tegen haar voorhoofd plakte. Straks liep ze nog ergens tegenaan. Een man en een vrouw schuilden onder het afdakje van een winkel wat verderop. De man stak nonchalant een sigaret op, waarop de vrouw hem een scheve blik toewierp. ‘Had jij niet gezegd dat je zou stoppen met roken?’ klonk het bits.

‘Nou ja, ik bedoelde nu niet meteen vandaag.’
Ah, mannen die loze beloftes deden, daar wist Noor alles van. Terwijl de regen haar sneakers doordrenkte als tiramisu en haar kousen tevergeefs probeerden het water buiten te houden, viel haar oog op een exotisch uitziend bord aan het einde van de straat. REISPRET met Jeanette. Daar moest ze zijn. Een venijnig steekje prikte in haar maag toen ze bedacht dat ze dit o zo Belgische weer had kunnen ontvluchten en binnen enkele dagen in het vliegtuig naar wondermooi Florence zou zitten. De stad van haar dromen. De ideale locatie voor haar huwelijksreis. Ze zuchtte. Gelukkig kende ze Jeanette al heel lang. De vriendelijke reisagente had voorgesteld om nu de situatie volledig veranderd was eens langs te komen en de mogelijkheden te bekijken. Hopelijk kon ze een groot deel van haar geld terugkrijgen of eventueel omzetten in een reischeque voor een andere keer. Haar telefoon piepte in haar handtas. Ze viste het toestel er behendig uit.

Het was een bericht van Karen. Of Noor straks even de lay-out van de nieuwe catalogus kon aanpassen. Ze kreunde. Het was zaterdag. Begreep Karen nu nog altijd het concept weekend niet? Dat was natuurlijk niet wat ze antwoordde, in plaats daarvan typte ze tussen de regendruppels door: Natuurlijk! Terwijl ze haar telefoon terug in haar handtas liet vallen, wreef ze haar kletsnatte haren uit haar gezicht. Ze draaide zich naar de knaloranje geverfde deur van het reisbureau. Er zat geen klant, perfect.

‘Noor?’ klonk het verbaasd achter haar.

O nee. Ze herkende die stem uit duizenden. Als bevroren bleef ze staan.

‘Eh, Noor?’ klonk het nogmaals, nu aarzelend.

Ze had geen keuze, ze moest zich wel omdraaien. Jasper zag er nog net zo goed uit als altijd. Hij had een donkerblauw hemd aan dat perfect bij de ijsblauwe kleur van zijn ogen paste. Zijn haren lagen perfect in model dankzij de gigantische paraplu waaronder hij schuilging. Aan zijn arm hing een mooie vrouw met glanzende gouden lokken. Het was alsof ze recht uit een shampooreclame was komen lopen. Ze wierp Noor een voorzichtige glimlach toe. Noor deed een krampachtige poging om hun een glimlach terug te schenken, alleen leken haar mondspieren halsstarrig tegen te werken. Jaspers blik ging van Noor, die vurig wenste dat ze ook een paraplu meegenomen had zodat ze er nu niet als een verzopen kat bij liep, naar het reisbureau naast haar, en hij trok een pijnlijk gezicht. ‘Ah,’ zei hij en hij knikte begrijpend.

Noor keek hem boos aan. ‘Wat?’ Het klonk nijdiger dan ze het bedoeld had, maar ze kon het niet laten. Het was gewoon niet eerlijk dat hij een romantische regenwandeling met zijn nieuwe vlam aan het maken was terwijl zij haar leven terug bij elkaar moest rapen.

Jasper slikte. ‘Nou, onze huwelijksreis zal nu wel geannuleerd moeten worden, hè.’

Noor beet op haar lip om niet sarcastisch ‘Denk je?!’ te zeggen; ze kon het op het laatste nippertje tegenhouden.

De blonde jongedame kneep in Jaspers arm. ‘Misschien kunnen wij in de plaats gaan?’ stelde ze voor.

Jasper knipperde met zijn ogen. Noor keek haar alleen maar met open mond aan.

‘Ik bedoel,’ vulde ze snel aan, ‘dan hoeft je ex de reis niet te annuleren en zijn jullie je geld niet kwijt. Wij kunnen gewoon in de plaats gaan, niet? Jij had toch al verlof aangevraagd.’

Noor wist niet wat ze hoorde. Ze besefte dat haar mond nog steeds open was en klapte hem terug dicht. Op Jaspers gezicht verscheen een verrukte uitdrukking. Dit kon ze echt niet hebben. Dat hij haar liet zitten vlak voor hun huwelijk was één ding. Dat hij ook nog eens met zijn nieuwe vlam op hun huwelijksreis ging, ging alle grenzen over.

‘Ik… nee, dat gaat niet,’ wierp Noor ertussen voor Jasper kon reageren.

Het kersverse koppel keek haar verbaasd aan.

‘Waarom niet?’ vroeg Jasper. ‘Als we nu allemaal samen naar binnen gaan en…‘

‘Ik was niet van plan om die reis te annuleren,’ onderbrak Noor hem bruusk. ‘Ik kwam eigenlijk enkel langs om te laten weten dat jij niet mee zal gaan. Je weet wel, om een eenpersoonskamer te regelen en zo.’

‘Ga je alleen?’ vroeg de vrouw verbaasd.

Wat vonden anderen van Flirt in Florence?

“Het smaakt oprecht naar meer. Vloeiende zinnen, herkenbare gevoelens en lachwekkende capriolen.”
– @jessicareviewsandroses

“De schrijfstijl van Jolien is erg vlot en luchtig. Het boek leest als een trein.”
– @ priscilla_dieleman_boekenfan

“Keihard genieten!”`
– @boekenvanmaria 

Ook een review achterlaten? Superleuk!

Laat me gerust weten wat je ervan vond via info@joliendepauw.be of tag me op Facebook of Instagram.