tips online verkopen
Eenvoud is de sleutel tot jouw online verkoopsucces 🐠
Wist je dat de gemiddelde consument tegenwoordig nog maar een aandachtspanne van 6 seconden heeft? Dat is officieel korter dan die van een goudvis. Bitter weinig tijd dus om als ondernemer op je website je punt te maken... 😬

Want natuurlijk wil je dat mensen die op je website belanden ook daadwerkelijk actie ondernemen. Of dat nu iets kopen is of je contacteren om een bepaalde samenwerking aan te gaan: het is fijn als je website ook daadwerkelijk iets oplevert.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om de aandacht van websitebezoekers vast te houden. Vooral de gebruiksvriendelijkheid van je website en de kwaliteit van je teksten spelen een grote rol. Hieronder deel ik alvast 3 belangrijke tips.

Tip 1: Een duidelijke website

Laten we even beginnen bij het begin πŸ’‘

Een potentiΓ«le klant is op zoek naar een bedrijf of webshop… Dus hij begint zijn zoektocht op het wereldwijde web en geeft in de zoekmachine in wat hij precies nodig heeft.

Daar tovert Google alle relevante resultaten tevoorschijn, waaronder ook jouw website (want jij hebt als ondernemer ingezet op SEO, slim!) πŸ’»

De klant laat zijn oog over jouw webpagina’s dwalen en… ❌ haakt af omdat het zΓ³ moeilijk is om meteen een duidelijk antwoord te vinden. Wie heeft er tegenwoordig namelijk nog de tijd en het geduld om een hele website te zitten onderspitten om te weten te komen of deze eventueel aanbiedt wat ze zoeken. Beter snel even terug naar de resultaten in de zoekmachine gaan en een andere website aanklikken.

Ontzettend jammer, toch? Want zo loop je als ondernemer een hoop inkomsten mis.

Een duidelijke websitestructuur is dus onmisbaar om klanten meteen de juiste informatie te helpen vinden.

Denk hierbij aan:

  • een eenvoudige navigatie
  • een aantrekkelijke en consistente lay-out met voldoende witruimtes
  • een makkelijk leesbaar lettertype

Tip 2: Teksten die er toe doen

Natuurlijk kan je je hele website vol wollige teksten zetten πŸ‘

Alleen… het maakt het zoveel moeilijker om klanten te overtuigen. Vage omschrijvingen of onduidelijk vakjargon zorgen ervoor dat veel mensen vroegtijdig afhaken.

Eigenlijk willen mensen in één oogopslag πŸ‘οΈ zien of JIJ ze kan helpen. Zijn ze aan het juiste webadres of surfen ze best nog een beetje verder?

  • Wat bied jij aan?
  • Waarmee kan jij hen helpen?

Dat soort informatie komt best duidelijk zichtbaar bovenaan op je website te staan.

Jouw teksten grijpen hun aandacht, houden die vast en leiden jouw klanten op een laagdrempelige manier naar jouw betaalpagina of contactformulier.

De sleutel tot succes is ook hier: eenvoud ✨

Geen overdaad aan teksten waarin iedereen tijdens het surfen simpelweg verdrinkt 🌊 Wel duidelijke teksten die to-the-point zijn en de stijl van JOUW bedrijf weerspiegelen. Dat kan zakelijk, speels, vrolijk, diplomatisch, uitdagend of zelfs grappig zijn. Het belangrijkste is dat de woorden klinken zoals JOU. Ze moeten weerspiegelen waar jouw bedrijf nu eigenlijk precies voor staat. Zo blijf je als ondernemer authentiek en kan je jezelf van je concurrenten onderscheiden.

PS Liever niet zelf achter het toetsenbord moeten kruipen? Je kan in één muisklik een freelance copywriter inschakelen πŸ˜‰ Want ook dat kan eenvoudig.

Tip 3: Weg met afleidingen

Natuurlijk kan het interessant zijn om ergens je sociale media te vermelden, of zelfs om een duidelijke pop-up tevoorschijn te toveren, maar zoals bij alles geldt…

Overdaad schaadt 🀯

Denk dus goed na waar en waarom je iets aan je website toevoegt.

Het laatste wat je wilt, is een schreeuwerige website waar jouw klanten door de bomen het bos niet meer zien 🌳

Geef de content op je website daarom een doel.

Plaats éérst een tekstje waarmee je mensen kan helpen, en laat daar dan een oranje button met een linkje naar jouw webshop of contactpagina op volgen.

Heb je jouw klanten warm gemaakt voor een bepaald e-book? Fijn, dan kan nu die pop-up tevoorschijn komen die ze naar de betaalpagina leidt.

Zet nooit alles zomaar kriskras door elkaar.

Een website is als een pad waarbij je klanten behulpzaam bij de hand neemt. Waarbij je ongemerkt zegt ‘ik weet waarom je hier bent, volg mij maar, dan kom je vanzelf bij het product of de dienst terecht waarnaar je zoekt’.

Eenvoud dus.

Maar wel steeds doordacht πŸ’‘

Zo voelen consumenten zich (zelfs met een aandachtspanne kleiner dan die van een goudvis) als een vis in het water 🐠

*******************************************

Heb je nog een vraag? Stel ze mij gerust.

Of ontdek hier waarmee ik jou als freelance copywriter allemaal kan helpen.